myRapunzel! – Så blev mardrömmen en saga!

myRapunzel! – Så blev mardrömmen en saga!

Otroligt men sant: genom en mycket smärtsam upplevelse inklusive håravfall började grundidén för varumärket myRapunzel gro. Vi berättar om varumärkets födelse och vem det är som ligger bakom det!

Hur allt började:

Det låter som en skräckhistoria till en början och är mardrömmen för alla dem som älskar hår! myRapunzels grundare Fjolla berättar: ”På grund av de kemiska ingredienserna i mina tidigare hårvårdsprodukter led jag för några år sedan av en extremt allvarlig hårbotteninfektion och var under medicinsk behandling. Denna fruktansvärt smärtsamma mardröm orsakade extremt håravfall och jag tappade en fjärdedel av mitt långa hår!".
Denna erfarenhet präglade grunden så mycket att hon beslutade sig för att börja producera egna hårvårdsprodukter. Produkter som man kan tveklöst kan använda, utan att vara rädd för hälsoskadliga biverkningar.

Vad finns i produkterna?

myRapunzel använder endast naturliga och hälsovänliga ingredienser som inte skadar hår eller hälsa. Grundaren lägger särskild vikt vid regionalitet och hållbarhet och får sina råvaror från en certifierad ekologisk gård i Österrike. För att bevara de ingående näringsämnena på bästa möjliga sätt bearbetas alla ingredienser varsamt och endast minimalt. Dessutom flyttades produktionen till Österrike för att undvika långa transportvägar till Tyskland.

Tillsammans med sitt team ger Fjolla sina kunder ett alldeles speciellt löfte: högkvalitativa produkter med naturliga och hälsovänliga ingredienser som innehåller precis vad ditt hår behöver – utan några kompromisser!

  • Fri från parabener, sulfater, DEA (dietanolaminer), MEA (monoetanolaminer) och TEA (trietanolaminer)
  • Inga hormonellt aktiva ingredienser
  • Inga syntetiska dofter och färger
  • Kallpressade naturliga oljor för att bevara näringsämnen
  • Fri från djurförsök
  • Alla ingredienser är miljövänliga och biologiskt nedbrytbara

PETA Vegan Beauty Awards

2021 belönades det unika företaget med PETA Vegan Beauty Award i kategorin "Bästa hårvård"!

”myRapunzel visar på ett exemplariskt sätt att animaliska ingredienser och djurförsök är ett minne blott och att det går att skapa veganska, moderna och effektiva produkter. Vi hoppas att många fler företag kommer att inspireras av detta banbrytande arbete.”

– Citerar PETA Tyskland

Upptäck >myRapunzel< hårvårdsprodukter med gott samvete >>