Fast och stark! Skönhetsbarer för hud & hår

Fast och stark! Skönhetsbarer för hud & hår

De ser först ganska blygsamma ut, men tar just nu alla badrum med storm: beauty bars, d.v.s. fasta tvålar, eller kakor, i en mängd olika varianter för hår och kropp.

Anledningen är lätt att förklara: trenden mot större miljömedvetenhet och hållbarhet är definitivt här för att stanna, och det är en bra sak. Många tillverkare svarar på den ökade efterfrågan och anpassar sitt sortiment för att inkludera plastfria alternativ. I synnerhet inom hårsektorn är urvalet nu enormt och erbjuder hårkakor och hårtvålar för alla hårtyper.

Den andra generationen vårdkakor imponerar nu med nya formler och kan knappast jämföras med konventionella tvålar. Tack vare milda ingredienser och plastfria förpackningar är de riktiga hållbarhetsstjärnor. Beauty bars rengör hud och hår särskilt skonsamt och utvecklar sin effekt så snart de kommer i kontakt med värme. Tack vare sin storlek är de också särskilt praktiska för resor och de behöver inte lika mycket plats i bagaget.

Förvaring och hygien

Kom alltid ihåg att skölja produkten väl före användning. Fuktiga miljöer är ett paradis för bakterier! Förvara därför alltid din tvålkaka på ett lämpligt tvålfat där det kan torka ordentligt.