Jordgubbshud - vad är det och varför får man det?

Jordgubbshud - vad är det och varför får man det?

På sommaren har snygga klänningar, kjolar och shorts högsäsong. För att visa upp benen i bästa möjliga ljus använder vi en rakhyvel för att ta bort oönskat hår. Tyvärr är det just här som onödig fel som irriterar huden sker. Huden reagerar med fula mörka skuggor och bildar den berömda jordgubbshuden som även kallas för kycklinghud.

Vi förklarar här vad detta fenomen handlar om och hur det uppstår!

Vad gör jag för fel egentligen?

Vi har alla varit i den här situationen: du är sen, eftersom du bestämde dig för att ta på dig den snygga kjolen i sista stund. Nu är det dags att bli av med håret på benen! Du hoppar in i duschen och rakar snabbt dina ben med den slöa rakhyveln som har suttit i badrummet i evigheter. Istället för det rekommenderade rakskummet, använd snabbt din vanliga duschgel (eller till och med hårschampo!) för rakningen.

Exakt denna procedur orsakar irritation och skapar små mörka fläckar på din hud. Enkelt uttryckt är det här inflammationer i hårsäckarna och förhorningar på huden. Detta fenomen förekommer oftare hos personer med mycket hår. Förutom klassiska rakfinnar utvecklades plötsligt ett annat skönhetsproblem: jordgubbshud. Eller som det även kallas kycklinghud.

Så rakar du dig ordentligt och förhindrar mörka skuggor!

1.) Byt dina rakblad regelbundet:

Slöa blad är ett absolut no-go när det kommer till hårborttagning! Slöa blad kan inte ge dig en ren rakning. Vassa, fräscha blad är fortfarande det skonsammaste mot din hud, då de ser till att håret klipps rent.

2.) Vanliga skrubbar och milda ansiktsvatten innan rakning

För att förhindra förhårdnader från att bildas på huden i första hand rekommenderar vi att du peelar dina ben regelbundet. En kroppsskrubb hjälper till att ta bort döda hudceller och inåtväxande hårstrån. Ett milt ansiktsvatten rengör huden skonsamt efter kroppspeelingen och befriar den även från orenheter.

3.) Tillräckligt med fukt

Torr hud är särskilt utsatt för överdriven talgproduktion. Detta täpper till porerna och skapar inte bara fula finnar, utan också den berömda jordgubbshuden. Använd en fuktgivande lotion som har en lugnande effekt på huden efter rakningen. (Helst parfymfri och med en skonsam formula.)

Känner du inte för att raka dig?

Upptäck med oss hårborttagningssystemet PC-IPL 3024 från ProfiCare. PC-IPL 3024 värmer upp hårstråna vid rötterna med 50 000 ljuspulser och möjliggör därmed permanent hårborttagning. Ta bort ditt kroppshår utan att irritera huden.

Här kan du hitta fler bra hårborttagningsprodukter >>