Fakta om parfym som är värd att veta

Fakta om parfym som är värd att veta

Valet av parfym säger något om din personlighet. Föredrar du en subtil blommig doft eller är du mer benägen att föredra tunga, sensuella dofter? Vi har i alla fall listat några mycket intressanta fakta om parfymer här!

  • Applicera din parfym efter att du duschat! När huden är rengjord och återfuktad (t.ex. med din favoritlotion) kan parfymen spridas bättre. En nyfuktad hud kan absorbera doften bättre. Detta förlänger parfymens hållbarhet!

  • Spraya INTE parfymen i håret. De flesta parfymer innehåller alkohol som kan orsaka torrhet om de används ofta.

  • Rör aldrig parfymen med handleden! Rubbning av doften med handlederna ökar interaktionen mellan doften och hudens naturliga oljor. Detta kan leda till en försämring av doften.

  • Din flickväns doft luktar inte lika bra på din hud som på hennes? Det kan bero på att din hud har ett annat pH-värde än hennes. Många faktorer, såsom svettproduktion eller kost, kan spela en roll.

  • Mindre är mer! Kleopatra, till exempel, lät seglen på sina skepp dränkas i parfym så att man kunde känna lukten av hennes nära förestående ankomst ända till Rom! Det är absolut förbjudet att lämna ett tjockt moln av parfym efter sig. Oavsett vilken parfym du använder, använd den alltid diskret, eftersom dina medmänniskor uppfattar och upplever din doft på ett annat sätt än du gör!

  • Herrdofter är inte bara för män. En tredjedel av alla sålda herrparfymer bärs av kvinnor.

  • Ta en "doftpaus". När vi shoppar gillar vi att testa flera parfymer samtidigt och upptäcka nya doftkompositioner. Efter ett tag får man dock känslan av att alla dofter luktar likadant. Tips: Den lilla skålen som vanligtvis står bredvid parfymflaskorna är inte bara fylld med kaffebönor som dekoration. Ta en kort paus och lukta ordentligt på kaffebönorna. Efter några sekunder neutraliseras lukten i din näsa och du kan fortsätta lukta igen!