Tips och tricks om nagellack

Tips och tricks om nagellack

När det är varmt vill vi lämna våra sneakers hemma och istället ta på oss trendiga Birkenstocks, sandaler eller flip-flops! Men det är då som alla skönhetssynder kommer fram igen. Ett absolut förbud: smutsiga och ovårdade tånaglar!

Här är några snabba tips på hur du snabbt och enkelt kan få perfekt vårdade naglar.

Steg 1: Rengör och ta bort

När det gamla nagellacket börjar smulas sönder är det dags att ta bort det ordentligt. Blötlägg en bomullspad i nagellacksborttagningsmedel och tryck den på nageln. Låt bomullspadden sitta kvar på nageln i cirka 5 minuter. På så sätt undviker du irriterande gnuggande fram och tillbaka. Det är mycket lättare att ta bort polishet på detta sätt. Ta därefter ett fotbad för att mjuka upp nagelbanden.

Steg 2: Nagelband

Efter fotbadet är huden särskilt mjuk och lättare att bearbeta. När du klipper nagelbanden ska du vara särskilt försiktig. Använd endast rena nagelbandstänger och inte nagelsaxar! Arbeta alltid med ett rengjort manikyrset. Smutsiga verktyg eller verktyg som aldrig har rengjorts kan leda till infektioner i nagelbanden. Om du inte har någon egen erfarenhet är det bättre att låta ett proffs göra det. Vad du dock alltid kan göra är att trycka tillbaka huden med en professionell pinne.

Steg 3: Skydda nageln

Nu när naglarna är väl rengjorda och överflödig hud är borttagen kan du börja måla. Använd ett baslack för att skydda nageln. Detta skyddar inte bara mot missfärgning (t.ex. vid röda toner), utan förhindrar också att nageln snabbt blir skör. Dessutom slätas ytan ut.

Steg 4: Lack utan bubblor eller ojämnheter?

Det är bäst att borsta från nagelbädden och framåt i raka drag. Låt det första lagret polish torka ordentligt. För ett intensivt färgresultat, applicera bara ett andra lager. Om du applicerar lacket gradvis och låter det torka ordentligt förhindrar du att små bubblor eller klumpar bildas. Bubblor bildas endast när det nedersta lagret av nagellack inte har torkat ordentligt eller när nagellacket är gammalt och fastnat.

Steg 5: Topplack

Nyligen målat nagellack är särskilt känsligt för repor. Topplacket förseglar färgen och lacket och ger det en riktigt fin gel-look. Du kan applicera ett andra lager topplack. Glöm inte att täcka spetsen av nageln: detta förhindrar att lacket smulas av snabbt.

Steg 6: Ta hand om nagelbanden

När lacket har torkat ordentligt kan du också vårda nagelbanden med en nagelolja. Använd alltid handkrämer och nageloljor efter att du har applicerat nagellack.

Skönhetshack: Självtillverkat nagellack

Har du svårt att hitta ett nagellack som matchar din favoritögonskugga? Det är inga problem, du kan helt enkelt trolla fram ditt eget nagellack på nolltid. Smula bara ihop lite ögonskugga och blanda med ett klart nagellack. För lacker med matt utseende: tillsätt bara lite majsmjöl.