Hösten 2021: Swinging Sixties comeback!

Hösten 2021: Swinging Sixties comeback!

Vid den här tiden förra året verkade världen vara fast i en dvala: Inga fester, evenemang, konserter eller mysiga kvällar med vänner. De senaste skönhetstrenderna verkade helt ointressanta. Efter otaliga dagar på hemmakontoret/hemundervisning, tusentals timmar på Netflix och 15 nya par träningsbyxor längtar vi efter att få komma ut igen och verkligen klä upp oss! Tack vare de fortsatta internationella framstegen med Covid 19-vaccinationer finns det hopp om ett normalt liv igen. Här hittar du definitivt de hetaste skönhetstrenderna för hösten 2021!

Rebellisk tonåring med svart eyeliner!

Masken är fortfarande en nära följeslagare och saknas nu i varje handväska. Ännu mer anledning att fokusera på ögonen! Årets catwalks från Dior, Chanel och co. genomsyrades av en stämningsfull tonårsanda, det vill säga ögon som är tjockt konturerade med svart kajal eller när eyelinern är i fokus! Den gamla hederliga winged liner (dvs. eyeliner med svaltsvans), som var särskilt populär på 60-talet, är också populärt i år igen!

Från minimalism till ljusrött

En av de största skönhetstrenderna 2021 är minimalism. Fokus ligger på att göra något bra för huden och att slippa foundation, mascara och liknande. Men det är också tillåtet att vara präktig! Färgerna rött, brunt och gult återspeglas inte bara på hösten, utan finns också i alla modekollektioner. Om masken tillåts tas av, gör röda läppar också en stor entré! NYX Cosmetics, till exempel, inspirerar med långvariga ljusa färger med en matt eller superglansig finish som till och med håller sig kvar under masken!

Bye Bye Bye Långt, sprött hår!

I år får det bli kortare igen. Korta frisyrer, som den berömda Bob-frisyren, är den absoluta trenden på årets catwalks. Den klassiska "French girl cut" med hår ner till ögonbrynen och ett snyggt snitt avrundar höstlooken perfekt.

De hetaste hårfärgerna

Vår naturliga hårfärg är åter i fokus 2021 och optimeras med definierade highlights. Tekniker som "Dipped Tips" och "Balayage" är absolut trendiga i år igen. Färgerna är mycket naturligt framställda och har mjuka färgförlopp. På så sätt kan du låta håret växa tillbaka naturligt. Din hårlinje är inte längre i fokus och du behöver inte oroa dig för att färga om.

På det hela taget kan vi säga att hösten handlar om "naturlighet". Men trend eller inte, vi anser att alla ska bära och sätta på sig det som de gillar!

Om du känner dig bekväm är du vacker! <3