Läppvård - här är några tips för den perfekta kyssbara munnen!

Läppvård - här är några tips för den perfekta kyssbara munnen!

Lider du alltid av torra och spruckna läppar? Med följande tips blir dina spruckna läppar smidiga och mjuka igen.

Läpparnas hud är mycket tunnare än resten av ansiktshuden och saknar talgkörtlar, som vanligtvis förser huden med olja och håller den återfuktad. Läpparna blir därför mycket snabbare spruckna och sköra. Vind och väder, UV-strålning och mycket låga temperaturer belastar också den fina huden på läpparna.

Det är därför ännu viktigare att ta hand om dina läppar regelbundet! Försök också att dricka regelbundet, för om vätskebalansen inte är rätt blir läpparna också snabbt torra.

Tips 1: Läppskrubbning

Innan du börjar med din vanliga läppvård är det klokt att först ta bort gamla hudflagor. Använd en lämplig läppskrubb (vanligtvis sockerbaserad). Vår favorit: essence Coconut kiss caring lip peeling

Tips 2: Läppmask från köket?

Du kan enkelt göra en läppmask hemma. Blanda bara lite honung och kvarg och låt blandningen verka i 10-15 minuter. Honungen har en lugnande effekt och är till och med antiinflammatorisk. Kvargen är svalkande och återfuktande. Du kan också göra samma sak med kokosolja eller olivolja, som i kombination är en riktig godbit för dina läppar.

VARNING: Använd den hemgjorda läppmasken endast på friska läppar. Skador eller inflammerade områden som herpes bör behandlas separat med rätt produkter! Kvarg kan till exempel främja herpes på grund av de mjölksyrabakterier den innehåller.

Tips 3: UV-skydd för läpparna?

Är det nödvändigt? Ja, det är det! På vandringsturer eller sommarsemestrar på stranden smörjs hela kroppen och ansiktet in, men läpparna glöms ofta bort. Det finns numera otaliga läppvårdsprodukter speciellt för solen, som "Sun&After Set" från Labello.

(ID: 2862)

Tips 4: Läppvård

Sist men inte minst, här kommer den egentliga vården.

Det finns redan otaliga varianter av läppbalsam och läppkrämer. Det är viktigt att se till att vården inte innehåller syntetiska oljor. De gör mer skada än nytta. Läppvårdsprodukter med sheasmör, jojobaolja och bivax är särskilt vårdande. Läppstift med en vårdande formula som också skyddar dina läppar från att torka ut är nu mycket trendiga.