Hej då, torra händer!

Hej då, torra händer!

Hej då, torra händer!

Våra händer används inte bara dagligen utan utsätts också för en mängd olika temperaturer och omständigheter! Kyla, värme, tungt arbete, frekvent handtvätt och desinfektionsmedel kan ta hårt på huden på våra händer. Våra händer är en värdefull tillgång, men vi ägnar mycket mer uppmärksamhet åt andra delar av vår kropp, till exempel ansiktet, och glömmer hur mycket våra händer behöver vård. Huden på våra händer reagerar ofta med sprickor, är sprucken, röd eller bränns. Särskilt den kalla årstiden och den varma uppvärmningsluften är ofta orsaken till irriterad hud.

Här är några snabba och enkla tips om hur du kan ta hand om dina händer!

Handtvätt - på rätt sätt!

Under den här tiden på året är det ännu viktigare att vi tvättar händerna ofta. För kalla eller varma temperaturer och aggressiva tvättlösningar kan ytterligare belasta huden på händerna och torka ut dem snabbt. Därför bör du, särskilt om du har känslig hud, se till att använda en mild och pH-neutral tvål. Den avlägsnar skonsamt smuts och döda hudceller, men skyddar samtidigt hudens barriär.

Handmasker

Använd emellanåt en speciell handmask. Den har samma effekt som en ansiktsmask och fräschar upp huden utan att tynga ner den. Känslor av spänningar och torrhet kan lindras och är ett bra stöd för hudbarriären.

Handkräm

Om du tenderar att ha torra händer i allmänhet är det klokt att använda en mycket rik och återfuktande handkräm. Men se till att du är uppmärksam på din hudtyp, eftersom mycket känslig hud eller hud med tendens till neurodermitis reagerar snabbt på doftämnen och andra kemiska tillsatser.

Har du inte druckit tillräckligt?

Det har länge varit känt att hudens struktur ofta definieras av hur den känns inuti. För lite vätska, dålig näring eller brister kan också vara orsaker till att huden reagerar på ett visst sätt. Om din hud reagerar mycket irriterat eller rodnar under en längre tid bör du definitivt gå till en läkare och få råd.