"Last Minute" - Halloween -idéer

"Last Minute" - Halloween -idéer

Halloween kommer inte från USA, som många kanske tror, utan från Europa. Den keltiska festivalen, som främst firades i Skottland och Irland, har inte längre mycket att göra med dagens Halloween. Halloween, som vi känner till idag, blev känd framför allt genom Hollywood på 80-talet. Skräckfilmer, läskiga kostymer och godis gör festivalen så populär, särskilt bland pojkar. Å andra sidan är Halloween ganska ifrågasatt av många och har ännu inte accepterats till 100 procent i Europa (utanför den engelskspråkiga världen), men det blir ändå mer populärt för varje år.

Är du ganska avslappnad när det gäller Halloween men känner ändå för att ha en kuslig fest? Då kommer här några tips i sista minuten om hur du snabbt och enkelt kan ordna en häftig spökfest.

  • Smink: Du kan trolla fram en riktigt häftig och skrämmande sminkning med mycket enkla medel. Allt du behöver är en mycket lätt foundation eller vit karnevalssmink och mörk ögonskugga.

  • Halloween-snacks: Det krävs inte mycket ansträngning för att göra coola, skrämmande snacks till festen. Bananer och mandariner förvandlas snabbt till små pumpor och spöken. Det är lätt att forma smördegspinnar till läskiga ormar och muffins kan förvandlas till fladdermöss med Oreo-kakor.

Hantverksidéer: Barn är särskilt entusiastiska över årets kusligaste dag. Du kan "återvinna" mycket enkla hushålls- eller naturmaterial.

  • En enkel toalettrulle är grunden för en fantastisk pysselidé. Tillsammans med dina barn kan du enkelt förvandla toalettpappersrullarna till skrämmande varelser.
  • Mumie: Den gamla gurkburken gör nu sin stora entré. Vänd bara en gammal gasbindning runt om, limma fast små ögon, sätt en tändsticka i den och den läskiga mumien är klar.

  • Spöken: De ligger på alla gårdar vid den här tiden på året - vackra, färgglada höstlöv. Med några enkla steg kan du förvandla dem till bleka spöken. Allt du behöver är lite täckande vitt och en svart penna.