Internationella bröstcancerdagen: Vi donerar till Rosa Bandet

Internationella bröstcancerdagen: Vi donerar till Rosa Bandet

Tyvärr är bröstcancer fortfarande den vanligaste cancerformen hos kvinnor.

Diagnosen bröstcancer har för länge sedan upphört att vara en dödsdom: om den upptäcks tidigt och tumören lokaliseras kan omkring 90 % av patienterna botas. Enligt uppskattningar skulle ungefär hälften av alla bröstcanceroffer fortfarande kunna vara vid liv om vi uppmärksammade en hälsosammare livsstil, men också använde oss mer disciplinerat av det omfattande utbudet av förebyggande vårdalternativ.

Möjliga orsaker till bröstcancer sträcker sig från fetma, en ohälsosam livsstil - dålig kost, lite motion, alkohol, nikotin till typ 2-diabetes. Detta är dock ännu inte vetenskapligt bevisat och tydligt förklarat.

Det är därför förebyggande vård är så viktig: palpation av bröstet av gynekologen och mammografi är officiella sätt att göra detta. Det viktigaste är dock regelbunden egenkontroll: För detta kan utföras enkelt och praktiskt när som helst och var som helst. Och är oberoende av tillgång på läkare, tider och arbetstider. Detta är det snabbaste sättet att känna igen förändringar och, om det behövs, ordna ett läkarbesök omedelbart

Egenvård & förebyggande

Regelbunden bröstmassage är inte bara avslappnande och välgörande, utan ger också ett betydande bidrag till brösthälsan. Massagen med en bra massageolja som vår ekologiska Boobs Oil full av antioxidanter stimulerar ämnesomsättningen och får igång lymfsystemet. Som ett resultat dräneras avsatta ämnen från bröstvävnaden. Det främjar också blodcirkulationen, vilket gör att hudcellerna i allt högre grad tillförs näringsämnen. Huden blir mjuk och ser fyllig och frisk ut. Dessutom stärker bröstmassage medvetenheten om din egen kropp och bandet med dig själv!

Vi vill uppmärksamma brösthälsa mer och övertyga alla kvinnor om vikten av att förebygga bröstcancer. Självmassage är avgörande för detta, liksom förebyggande medicinska kontroller.

Sprid ordet

Prata med din mamma, syster, bästa vän om det. Tyvärr vet många fortfarande inte hur lätt förebyggande vård kan vara och hur viktigt det är!

Vi donerar!

Den 1 oktober, internationella bröstcancerdagen, kommer vi att donera 1 € per beställning till Rosa Bandet-kampanjen för Styrian Cancer Aid för att hjälpa de drabbade.

Fakta:

  • Med 17,5 % är bröstcancer den vanligaste orsaken till cancerdöd hos kvinnor.
  • Med tidig diagnos kan cirka 90 % av sjukdomarna botas.
  • Barnlösa kvinnor drabbas oftare. Det var därför man brukade tala om "nunnsjuka".
  • Egyptierna behandlade bröstcancer med oxhjärna.
  • Den första dokumenterade cancerrelaterade mastektomien inträffade runt 500 e.Kr.
  • Cirka 1 % av fallen med diagnosen bröstcancer drabbar män.
  • Det vänstra bröstet drabbas 5-10% oftare än det högra.
  • Kvinnor mellan 45 och 69 år är mest drabbade.
  • Årliga nya fall ca 350 000 i EU (2020 uppskattningar)