Julen den här gången, liten men mäktig!

Julen den här gången, liten men mäktig!

Små gåvor med "dolda motiv"

"I år ska vi inte ge varandra något" - ett välkänt ordspråk som i slutändan aldrig hålls. Principen att ge presenter är lika gammal som mänskligheten och är helt enkelt en del av den mänskliga kulturen. Tyvärr har vi i vårt överflödssamhälle helt glömt bort den verkliga innebörden av att ge presenter och rusar in i det hektiska livet varje år, vanligtvis en vecka före den 24 december, för att hitta en present till alla våra nära och kära.

Om vi inte har någon present till en vän eller en släkting som vi sällan träffar känner vi oss skyldiga. Andra tänker inte särskilt mycket på om mottagaren kommer att gilla gåvan - allt handlar om att fylla utrymmet under julgranen med så många presenter som möjligt. Men vi anser att det är helt fel strategi.

Därför ger vi dig några tips om hur du kan göra dina nära och kära lyckliga med lite ansträngning och pengar.

Nagellack eller läppstift:
Ge din flickvän eller fru ett starkt nagellack eller ett riktigt fint läppstift med texten: "Du följer med mig till det här evenemanget, balen eller festen nästa år!" Ofta räcker det med en tanke eller en liten gest för att symbolisera den tid som man tillbringat tillsammans. På så sätt kan du skapa stor glädje med en liten gåva som ofta inte alls är dyr.

Skavsårsplåster:
Det låter först konstigt och oromantiskt. Men: i år kan du avstå från en värdelös present som ändå samlar damm i skåpet och ta med den du älskar på en kort vandringstur eller cykla tillsammans. Skavsårsplåster är återigen bara en symbol för tiden vi har tillbringat tillsammans.

Borste:
Ja, presentkort är opersonliga, men ser vi inte alla fram emot en riktigt bra klippning? Ge din mamma, syster, vän.... en skön behandling hos deras favoritfrisör: lägg symboliskt in en borste tillsammans med presentkortet för att göra en fin gåva.

Blöjor:
Nyblivna mammor vet det: Ett förråd av blöjor och våtservetter kan aldrig vara tillräckligt stort! Fyll bara en stor låda med allt du behöver för att byta blöja. Och presenttipset för unga mammor: barnpassning i några timmar så att hon kan ta en paus. Bara vetskapen om att det finns någon där ute som kan ta hand om ditt barn i några timmar gör många människor glada och upplysta!

Detta är bara några exempel på hur du kan uppnå mycket med lite. Oftast är människor gladare över små gåvor med dolda motiv än över materiellt mer värdefulla saker!