Hårfärgstrend 2022 "Fantasy"

Hårfärgstrend 2022 "Fantasy"

Våren är här igen och det finns gott om fina möjligheter att experimentera med tillfälliga eller semipermanenta hårfärger!

Bara några få highlights i håret ger en total visuell förändring och lyser omedelbart upp vilken look som helst. Tvättbara hårfärger eller hårkrita är precis grejen, speciellt för nybörjare som inte haft några färger i håret tidigare!

Vilken färg passar mig och vad fungerar bäst?

För att uttrycka det enkelt så har färgerna i ditt hår samma effekt på din hudton som ditt smink. Det finns med andra ord färger som inte alls passar dig och andra som smickrar din hudton bra. Dessutom är basfärgen på ditt hår också avgörande. Denna tumregeln gäller för highlights i håret: ju ljusare hår du har, desto mer slående blir färgerna. Med andra ord, trendfärgen "ostronblond" (platinablond med en grå gjutning) i kombination med pastellfärger eller till och med mycket flashiga rosa eller blå toner ger ett speciellt blickfång.

Om du har mörkt hår rekommenderar vi att du först låter din frisör professionellt bleka de områden där du skulle vilja ha de färgade highlightsen (vi avråder starkt från att prova själv, eftersom bakhuvudet oftast blir fläckigt!).

Det coola med tvättbara färger är att efter bara några tvättar kan du byta färg igen direkt. De som är sugna på att experimentera har särskilt nöje av detta.

  • Tips för pastellfärger: blanda bara basfärgen med lite balsam tills du får den nyans du vill ha.

Våga och skapa ett riktigt blickfång!