Hudvårdstips för den kalla årstiden

Hudvårdstips för den kalla årstiden

Hösten lyser inte bara i klara färger, utan presenterar sig också med kyliga temperaturer och mörk dimma. Den kalla årstiden med alla dess aspekter är särskilt krävande för den känsliga huden i ansiktet och på händerna. Den ständiga kontrasten mellan iskalla temperaturer och varm, torr uppvärmningsluft är en återkommande klimatomställning för din hud. Den har därför en tendens att reagera irriterad, rodnad och ofta mycket torr.

Här är några användbara tips om hur du kan ta hand om din hud under den kalla årstiden utan att det blir för mycket ansträngning!

Fuktboost!

Varför blir huden alltid så torr när det blir kallt? Det beror på att våra talgkörtlar producerar mindre av den skyddande oljefilmen när det är kallt. Den torra värmeluften drar också till sig ytterligare fukt från huden. Det är särskilt viktigt att lägga till några små verktyg till din hudvårdsrutin vid den här tiden på året. Använd regelbundet en fuktgivande ansiktsmask eller ett ansiktsserum. Anpassa dina hudvårdsprodukter till hudens tillstånd. Mycket torr hud behöver till exempel en mycket rik fuktkräm. Undvik hudvårdsprodukter med hög vattenhalt (dessa är bättre lämpade för de varma månaderna).

Klappa i stället för att gnugga

Efter rengöringen torkar du ansiktet och kroppen med mjuka klappande rörelser och använder alltid en ren, mjuk handduk. För ansiktet rekommenderar vi en mikrofiberflanell.

Rengör, men försiktigt!

Torr och känslig hud reagerar ofta på aggressiva rengöringsmedel med hudirritationer som rodnad, sveda och stramhet. Eftersom hudbarriären redan är försvagad av kylan är det lämpligt att använda en mild rengöringslotion. Håll dig framför allt borta från ansiktsvatten med alkohol eller aggressiva peelings.

Ljummet - din hud gillar det

På hösten och vintern är det särskilt lockande med varma bubbelbad eller långa, varma duschar, men det kan vara just detta som gör att din hud reagerar ännu mer irriterat. Det varma vattnet angriper hudens naturligt skyddande oljefilm. Försök att duscha ljummet och använd milda duschgeler för känslig hud.

Torr uppvärmd luft

Motverka klimatomställning från kallt till varmt genom att placera våta handdukar på elementet. Särskilda luftfuktare säkerställer optimal luftfuktighet och förhindrar känslan av mycket torr och instängd luft.