Tips för "vintersäkert" smink

Tips för "vintersäkert" smink

För många kvinnor är vintern extra stressig. Den torra luften är inte bara en belastning för vår hud, utan den förstör också ofta vårt utseende och vårt smink. Men ingen panik, för med de här tipsen och tricksen kan ditt smink stå emot allt som den kalla säsongen bokstavligen kan kasta på dig.

Ett slut på tråkig, uttorkad hud

Under vintern kan det bildas torra fläckar på hudens yta, vilket gör att den inte ser så strålande ut, oavsett hur mycket smink du lägger på. För att återställa hudens lyster kan du använda en mild exfoliator en gång i veckan för att avlägsna döda hudceller. Applicera sedan ett lager fuktkräm medan huden fortfarande är fuktig. Och se till att du dricker mycket vatten för att hålla huden fuktad inifrån och ut.

Rengör noga

Om ditt ansikte känns stramt och uttorkat i kallt väder kan du ändra dina rengöringsvanor. Istället för att använda en starkt skummande rengöringsmedel kan du välja mildare rengöringsmedel, eftersom de är mindre hårda mot huden och inte tar bort lika mycket olja. Massera in rengöringen i huden och ta sedan försiktigt bort den med en handduk eller bomullspads. Om det inte hjälper kan du också överväga att använda en luftfuktare så att huden inte förlorar så mycket fukt.

Fukta alltid

Tung foundation kan kladdas ut när det snöar och framhäva torra partier. Gör den mjukare genom att blanda lika delar fuktighetskräm och foundation innan du applicerar den, eller använd en färgad fuktighetskräm i stället

Glöm inte solskyddsmedel

Många glömmer bort det på vintern, men solen tar inte paus under den kalla årstiden. Hudskadliga UV-strålar finns närvarande året runt. Lägg till snöns solreflekterande egenskaper (och utomhusaktiviteter som skidåkning) och det är uppenbart att din solskyddsrutin för sommaren är lika viktig på vintern. Ta för vana att använda UV-solskydd med minst SPF 30 varje dag, oavsett årstid.

Skydd mot starka vindar

Vinden kan vara ganska stark på vintern, och då är det oftast också väldigt kallt. Det är inte idealiska förhållanden för en strålande hud. Så under stormiga dagar bör du skapa en barriär mellan ansiktet och vinden genom att applicera en rikare, extra återfuktande kräm eller salva. För extra skydd kan du ta på dig en jacka eller kappa med huva eller bära en hatt och en halsduk runt halsen och näsan.

Reducerar rodnad

Om iskyla eller vind ger dig ett inflammerat, rött ansikte kan du använda en grönfärgad fuktkräm. Om rodnaden är begränsad till mindre områden kan du helt enkelt applicera en färgkorrigerande concealer på dessa fläckar. Leta också efter fuktkrämer med lindrande och lugnande ingredienser.

Ögonmakeup

Vintervindar, slask och snö kan förstöra din makeup. Motverka kladd och liknande genom att använda vattenfast mascara och använd eyeliner och ögonskugga endast på de övre ögonlocken för att minska risken för att sminket ska kladdas ut.

Bekämpa flagnande hud

Undvik torr, fjällande hud över natten genom att applicera en rikligt närande, fuktgivande mask (eller en rik nattkräm) på ansiktet i 5 till 15 minuter. Tryck en näsduk på ansiktet för att absorbera överskottet och gå sedan till sängs.

Förhindra att sminket färgar av sig

Har ditt smink en tendens att smeta av sig på din rock, halsduk eller hatt? Håll den där den hör hemma genom att applicera ett lager genomskinligt pressat puder. Det är mindre kladdigt än löst puder och kan hjälpa till att hålla kvar sminket i ansiktet

Läppvård

Om du har spruckna, flagnande läppar på vintern är det bäst att använda ett färgat läppbalsam som också skyddar mot UV-strålar. Om dina läppar är i gott skick kan du välja ett återfuktande läppstift, men undvik matta eller långvariga läppstift eftersom de kan torka ut dem.

Friska upp din hy

Glöm inte bort en frisk röd färg: den väcker liv i ett urvattnat ansikte. Applicera en mjuk, persikofärgad (för ljus hud) eller varm, terrakottafärgad (för mörkare hud) rouge på kinderna och låt den blekna mot kindbenen