Återhämtning för stressad sommarhud!

Återhämtning för stressad sommarhud!

Svett, UV-strålning, hav och klorvatten: dessa och många andra faktorer kan belasta din hud på sommaren och leda till irritation. Ge din hud en liten paus efter de varma sommarmånaderna och ge den tillbaka det den behöver mest: näringsämnen och fukt!

Orenheter, rodnad och irritation i huden är ett svårt ämne och ofta svårt att få grepp om. Men innan du räcker dig efter den näst bästa tuben märkt "anti-spot", vill vi ge dig några användbara och enkla tips om hur du kan boosta din huds egna processer igen.

Mindre är ofta mer!

Rengöring, ansiktsvatten, serum, ansiktsolja, solkräm, fuktkräm är en del av ditt standardprogram – men din hud känns fortfarande torr trots din exemplariska hudvårdsrutin? Är den irriterad och reagerar med smärtsamma blemmor på grund av svett och sol? Här säger vi STOPP! Din hud är synligt stressad just nu och behöver akut en paus!

Visste du att …

… konstant insmörjning gör att hornlagret sväller? Med överdriven vård glömmer din hud hur man använder sina egna regenereringsprocesser. Resultatet: hudens barriärfunktion störs och kan försvagas mot yttre påverkan. Finnar, rodnad, pigmentfläckar, små rynkor och en överproduktion av talg blir ofta resultatet!

Ge din hud en paus!

– Försök undvika så många vårdprodukter som möjligt i början och använd om möjligt inte smink under en längre tid.

– Prova en rengöringsolja istället för rengörings- eller tvättkräm. Det kan låta som en motsägelse, men fet och hud benägen till orenheter svarar särskilt bra på denna metod. Huden rengörs mycket skonsamt med olja utan att irritera hudbarriären.

- Minska dina hudvårdssteg till ett absolut minimum.

- Använd alltid små mängder av dina produkter.

- Undvik solen så mycket som möjligt tills huden har återhämtat sig.

- Använd endast särskilt milda produkter (bäst för känsliga hudtyper) under en längre tid.

- Under din hudvårdsdiet, undvik allt som kan irritera din hud, t.ex. kemisk peeling. Även om peeling kan vara till stor hjälp för oren hud är det viktigt att skilja på vad som utlöser blemmorna. Solstressad hud ska aldrig behandlas med peeling.

- Säg NEJ till: rika, tjocka nattkrämer, högdoserade och aggressiva krämer mot finnar.