Hands on Veggies

Hands on Veggies

Det innovativa ekologiska kosmetikaföretaget från Österrike tar bokstavligen in grönsaksträdgården i ditt badrum! Hands on Veggies står inte bara för ett veganskt, djurfritt och ekologiskt certifierat produktsortiment där en mängd olika grönsaker som pumpa, chili, grönkål och kronärtskockor spelar en viktig roll, utan också för ett nyutvecklat koncept när det gäller konservering och förpackning. De två grundarna Nicole och Lisa, som redan hade stora framgångar med sitt första varumärke PURE SKIN FOOD, utvecklade detta extraordinära naturkosmetikmärke tillsammans.

Naturlig kosmetika utan konventionella tillsatser

Konventionella konserveringsmedel, som också används i naturkosmetika, är en törn för de två grundarna. Konserveringsmedel kan angripa hudfloran och leda till hudöverkänslighet. Hands on Veggies bygger helt och hållet på fermenterade ingredienser och växtextrakt. Det speciella är att ett stort antal värdefulla växtdelar bryts ner i första hand genom jäsningsprocessen. Detta ger produkterna en mycket speciell, extra vårdande effekt.

Rör av sockerrör

Klassiska plastförpackningar är uteslutna för Hands on Veggies, liksom konserveringsmedel. Därför har de utvecklat rör av biobaserad plast som framställs av sockerrör, en råvara som produceras av avfallet från sockerindustrin. Även tillverkningen av bioplasten sparar alltså en hel del koldioxidutsläpp.

Snygga förpackningar med innovativt innehåll - det är så här som Hands on Veggies produktsortiment glänser och erbjuder ett brett utbud av schampo, duschgeler och kroppslotioner.