Fyll på kosmetika för mer hållbarhet

Fyll på kosmetika för mer hållbarhet

Fler och fler kosmetiska varumärken fokuserar på ämnet "påfyllning istället för kassering". Överskottet av förpackningsmaterial har en allvarlig påverkan på vår miljö och det är inte utan konsekvenser! Enligt organisationen Zero Waste producerar skönhetsindustrin 120 miljarder förpackningsenheter varje år. Att det mestadels är plast ger anledning att driva på konsumtionsavstående eller minimalism. När allt kommer omkring, enligt uppskattningar, kommer omkring 12 miljarder ton plastavfall att produceras av skönhetsindustrin år 2050. Alla varningsklockor ringer verkligen och animerar till att tänka om!

Skönhetsindustrin kan inte förneka det, men ytterligare förpackningsmaterial som skyddsfilmer, flaskor eller plastburkar ger bara mer avfall i onödan. Ett bättre alternativ är förpackningar som kan användas flera gånger och som inte hamnar i soporna efter en enda användning. Därför är det praktiska påfyllningssystemet helt vettigt i framtiden! Med påfyllningssystemet kan huvudförpackningen användas flera gånger. Endast förbrukningsvaror, som schampo eller duschgel, förnyas. Under tiden fokuserar inte bara naturliga kosmetikamärken på ämnet refill, utan även de stora aktörerna som Nivea, Dove, Fa, Garnier etc.

Bara insidan räknas - eller?

Förutom nischen >>Clean Beauty<<, där huvudsaken är att använda hudvänliga, djurförsöksfria och icke-kontroversiella ingredienser, ligger fokus nu inte bara på insidan utan även på utsidan. Allt fler etiketter gör valet av sina råvaror mer hållbart och försöker producera så lite ny plast som möjligt till sina förpackningar. En stor pionjär inom kosmetika för apotek är det populära varumärket Catrice. Produktlinjen "Clean ID" innehåller till exempel helt ofarliga ingredienser och undviker medvetet flyktiga silikoner, mikroplast, PEG, parabener och vissa färgämnen. När det gäller förpackningar ser man också till att bara använda så mycket plast som behövs.

Inom området naturkosmetik erbjuder oh feliz flaggskeppsföretag som producerar sina innovativa produkter på ett CO2-neutralt sätt och kärleksfullt handgjorda i sydöstra Steiermark (Österrike). Dessa företag inkluderar HANDS ON VEGGIES och Pure Skin Food.

Klassiska plastförpackningar är lika uteslutet för HANDS ON VEGGIES som konserveringsmedel. Därför utvecklade varumärket tuber gjorda av biobaserad plast som erhålls från sockerrör. Pure Skin Food använder miljövänligt förpackningsmaterial och återvinningsbara glasflaskor.

Hos oh feliz är hållbarhet en integrerad del av vår företagskultur. Fyllnadsmaterialet i våra försändelser är i princip 100 % biologiskt nedbrytbart - lämpligt för kompostering. Våra lådor är gjorda av ren kartong och kan enkelt slängas tillsammans med återvinningsbara kartonger.