Make-up Trends für den Frühling

Make-up Trends für den Frühling

2021 är året för "no make-up look" och fokuserar starkt på naturlighet. Puderlager, matt foundation, tjock konturering och tung ögonmakeup är definitivt inte på modet i år. Men oroa dig inte, en gnutta färg i ansiktet är fortfarande på tapeten. Vi visar dig de kommande vår- och sommartrenderna här!

"Dewy Complexion":
Särskilt i Asien har denna trend länge varit standard och en fast del av den klassiska sminkrutinen. "Dewy complexion" betyder egentligen inget annat än att huden ska se så frisk och fräsch ut som möjligt. Målet är en subtil glöd. Din hud ska glöda som den gör efter en uppfriskande fuktgivande mask. Det viktiga är att din hud är full av fukt.

Så här gör du: Förbered huden väl och använd fuktgivande hudvård.
Applicera sedan en tonad BB-kräm. Täck oattraktiva mörka fläckar direkt med kamouflage. Den allmänna regeln är: mindre är mer! Använd inte puder, eftersom det döljer hudens naturliga lyster. Highlighter är ett absolut måste för en nyanserad hy! Krämiga texturer som framhäver områden som kindben, läpparnas hjärta eller nästippen är bäst. För läpparna räcker det oftast med ett läppbalsam eller ett transparent läppglans.

Matte röda läppar:
Förutom "no make-up-looken" är röda läppstift på väg tillbaka i stor skala. Intensiva och matta röda färger kombineras med mycket subtil ögonmakeup. Det räcker med definierade ögonbryn och lite mascara. Fokus bör trots allt ligga på läpparna.

Eyeliner i många olika former och färger:
Många människor tycker inte om att bära läppstift, särskilt inte rött, utan föredrar att framhäva ögonen. I år kan det vara ganska sällsynt. Olika former och färger, oavsett om det är en extravagant blå vinge, en fin röd triangel eller svarta prickar, det finns inga gränser för kreativiteten. Det viktiga är att hålla resten av sminket i bakgrunden. Använd endast lite puder eller rouge och undvik en heltäckande foundation. Markera medvetet kinderna med en krämig highlighter. Lägg lite mascara på fransarna - och du är klar!